Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eidooiers
- 50 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 ml zoete dessertwijn
- 125 ml slagroom
- 50 g gedroogde cranberry’s + extra voor garnering
- 50 g extra pure chocolade (70% cacao), in stukjes gehakt
- 4 blaadjes munt
- chocolade voor de garnering
Nodig:
- rechthoekige vorm met een inhoud van ca. 500 ml of 4 rechte, lage glazen (whiskyglazen)
Bereiding:
- Breng in een pan een laag water aan de kook. Klop in een kom de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en wijn met de handmixer schuimig.
- Hang de kom boven het kokende water en blijf kloppen tot het mengsel een dikschuimige vla wordt. Laat de vla wat afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en spatel de vla, cranberry’s en chocolade er luchtig door. Schenk dit in de vorm of in de glazen.
- Laat de parfait in de diepvries bevriezen: de glazen 1 uur en de cakevorm 2-3 uur.
- Garneer de glazen met een chocolaatje, gedroogde cranberry’s en een blaadje munt. Of snijd de parfait in de vorm in 8 plakken. Serveer deze op bordjes gegarneerd met cranberry’s en chocolade en munt.
Wijnadvies:
- Rijke, intense versterkte wijn, zoals Cream Sherry
Bron: Deka Receptkaart
Bereidingstijd: ca. 35 minuten + 2-3 uur vriestijd
- Auteur: Lilian
- Datum: 02.01.2010
- Tijd: 14:08 uur
-
Laat een reactie achter
// LEFT SIDEBAR ?>
// END LEFT SIDEBAR ?>
// RIGHT SIDEBAR ?>
// END RIGHT SIDEBAR ?>
Echt heel erg lekker ik ga het ook nog met andere vruchten proberen .