Vanillepudding met verse vruchtensaus
- Ingrediënten: aardbeien, amandelschaafsel, boter, filodeeg, honing, munt, poedersuiker, rode besen, vanillepudding
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 vellen fillobladerdeeg (diepvries)
- 1 eetlepel boter, gesmolten
- 4 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 150 g rode bessen
- 100 g aardbeien
- 1 eetlepel vloeibare (vanille)honing
- 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
- 1 bak vanillepudding met rodebessensaus (500 g)
- bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de vellen fillodeeg.
- Bestrijk de vellen met de boter en bestrooi ze met de poedersuiker en het amandelschaafsel. Bak ze in 8-10 minuten tot ze bruin en krokant zijn.
- Houd een paar takjes bessen apart en prak de rest van het fruit fijn. Roer de honing door het fruit en breng het geheel in een steelpannetje aan de kook.
- Haal het fruitmengsel direct van het vuur en roer de munt erdoor. Breek de amandelkoek in grove stukken.
- Stort de pudding en serveer die met het warme fruitmengsel, de krokante amandelbrokken en wat takjes rode bessen.
Bron: AllerHande 4 – 2007
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voedingswaarde: 315 kCal per persoon
- Datum: 27.12.2009
- Tijd: 11:57 uur