Vanillepudding met verse vruchtensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 vellen fillobladerdeeg (diepvries)
  • 1 eetlepel boter, gesmolten
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 150 g rode bessen
  • 100 g aardbeien
  • 1 eetlepel vloeibare (vanille)honing
  • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
  • 1 bak vanillepudding met rodebessensaus (500 g)
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de vellen fillodeeg.
  2. Bestrijk de vellen met de boter en bestrooi ze met de poedersuiker en het amandelschaafsel. Bak ze in 8-10 minuten tot ze bruin en krokant zijn.
  3. Houd een paar takjes bessen apart en prak de rest van het fruit fijn. Roer de honing door het fruit en breng het geheel in een steelpannetje aan de kook.
  4. Haal het fruitmengsel direct van het vuur en roer de munt erdoor. Breek de amandelkoek in grove stukken.
  5. Stort de pudding en serveer die met het warme fruitmengsel, de krokante amandelbrokken en wat takjes rode bessen.
Bron: AllerHande 4 – 2007
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voedingswaarde: 315 kCal per persoon
   

 

Laat een reactie achter