Appelsapflapjes
- Ingrediënten: appelsap, appelstroop, bakpoeder, bloem, eieren, melk, olie, poedersuiker
Ingrediënten voor 4 personen:
- ½ dl appelsap
- 150 gram bloem
- ½ dl melk
- 1 eetlepel bakpoeder
- zout
- 2 eieren
- appelstroop
- olie
- poedersuiker
Bereiding:
- Klop met de mixer de bloem, de melk, het bakpoeder, wat zout en de eieren door elkaar.
- Voeg het appelsap en 1 theelepel appelstroop toe. Laat dit beslag een half uur rusten.
- Verhit de olie in een kleine pan en bak pannenkoekjes van het beslag.
- Bestrijk de pannenkoekjes met appelstroop en rol ze op of vouw ze dubbel tot flapjes.
- Bestrooi ze daarna met poedersuiker.
Tips:
- Serveer met een bolletje kaneelijs en een bolletje slagroomijs en een dot slagroom.
Bron: Davi-recept
Bereidingstijd: circa 20 minuten (excl. wachttijd)
- Datum: 25.12.2009
- Tijd: 14:19 uur