Wafels met hopjesijs
- Ingrediënten: fruitcocktail, haagse hopjes, roomijs, slagroom, wafels
Ingrediënten voor 4 personen:
- 750 ml vanilleroomijs
- 8 Haagse hopjes (snoepjes)
- Slagroom (vers geklopt of uit een spuitbus)
- 8 wafels Parisettes
- 1 blikje fruitcocktail of vers fruit voor de garnering
Bereiding:
- Laat het ijs een klein beetje zacht worden.
- Doe de hopjes in een boterhamzakje en leg ze op een stevige ondergrond. Sla met een pan met een stevige bodem de hopjes kapot tot kleine stukjes.
- Meng de hopjes door het ijs en bewaar het hopjesijs in de vriezer tot gebruik.
- Laat het fruit uitlekken in een vergiet.
- Zet vier bordjes klaar en leg op elk bordje een wafel.
- Schep op elke wafel een bolletje ijs en dek het ijs af met de overige wafels.
- Leg het fruit om de wafels heen voor de garnering en spuit een toef slagroom op de wafel.
Bron: Recept van Lydia Deelstra
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
- Datum: 25.12.2009
- Tijd: 14:05 uur