Wafels met hopjesijs

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 ml vanilleroomijs
  • 8 Haagse hopjes (snoepjes)
  • Slagroom (vers geklopt of uit een spuitbus)
  • 8 wafels Parisettes
  • 1 blikje fruitcocktail of vers fruit voor de garnering

 

Bereiding:

  1. Laat het ijs een klein beetje zacht worden.
  2. Doe de hopjes in een boterhamzakje en leg ze op een stevige ondergrond. Sla met een pan met een stevige bodem de hopjes kapot tot kleine stukjes.
  3. Meng de hopjes door het ijs en bewaar het hopjesijs in de vriezer tot gebruik.
  4. Laat het fruit uitlekken in een vergiet.
  5. Zet vier bordjes klaar en leg op elk bordje een wafel.
  6. Schep op elke wafel een bolletje ijs en dek het ijs af met de overige wafels.
  7. Leg het fruit om de wafels heen voor de garnering en spuit een toef slagroom op de wafel.
Bron: Recept van Lydia Deelstra
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
   

 

Laat een reactie achter