Vruchtenijstaartjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ca. 400 gram kleingesneden verse vruchten en/of fruit uit blik
  • 125 ml sinaasappel- of bessenlikeur
  • 250 gram witte schuimkransjes
  • ca. ¾ liter vanille-ijs
  • 1 flesje aardbeiensaus

 

Bereiding:

  1. Zet 4 soepkommen klaar. Laat de stukjes fruit (aardbeien, peer, mango, meloen, ananas, perzik etc.) een half uur in de likeur marineren. Verkruimel in een kom de schuimkransjes.
  2. Haal het ijs uit de vriezer en laat het zachter worden. Maak het desgewenst zacht door het even in de magnetron te verwarmen.
  3. Bedek de binnenkant en bodem van de kommen met een laag ijs. Vul de holte met de gemarineerde vruchten en vul de kom verder met ijs op.
  4. Dek de kommen af met huishoudfolie en plaats ze terug in de vriezer. Haal ze er ca. 20 minuten voor het opdienen uit. Dompel ze dan even in warm water zodat het ijs er makkelijk uitglijdt.
  5. Wentel de bollen ijs door de verkruimelde kransjes. Leg de ijstaartjes met de bolle kant naar boven op dessertbordjes en besprenkel ze met aardbeiensaus.

Wijntip:

Kies voor bij dit dessert een heerlijke vruchtenlikeur uit die aansluit bij de smaak van et ijstaartje

Bron: Boodschappen 12 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten (excl. vriestijd)
Voedingswaarde per persoon: 672 kcal
   

 

2 reacties op “Vruchtenijstaartjes”

  • Margot zegt:

Mijn reactie op de vruchtentaartjes:

Ik heb het recept gemaakt als proef voor eters, die binnenkort komen en gek zijn op toetjes. Het is gemakkelijk klaar te maken, maar het fruit is ook diepgevroren en het duurt heel lang voordat dat ontdooid is. Jammer, ik ga het dus mijn gasten niet voorzetten.

  • Datum: 12.07.2010
  • Tijd: 22:07 uur
  •  
 
  • Kitty zegt:

Kun je dit niet oplossen door de vruchten niet te mengen in het ijs (op een kleine hoeveelheid voor de sier na), maar de gemarineerde vruchtjes pas toe te voegen als de ijsbol op het bord ligt? Samen met een toefje slagroom en een geconfijte kers misschien?
Dan zijn de vruchtjes niet bevroren.

  • Datum: 19.12.2010
  • Tijd: 16:18 uur
  •  
 

Laat een reactie achter