Stracciatella-ijs met bitterkoekjes en kersen
- Ingrediënten: aardappelzetmeel, allesbinder, amandellikeur, bitterkoekjes, chocolade, kersen, poedersuiker, slagroom, yoghurt
Ingrediënten voor 2 personen:
- 50 gram pure chocolade
- 75 gram bitterkoekjes
- 100 ml slagroom
- 50 gram poedersuiker
- 150 gram volle yoghurt
- 1 eetlepel amandellikeur
- 1 klein potje kersen zonder pit
- allesbinder of aardappelzetmeel
Bereiding:
- Rasp de chocolade grof of hak deze fijn. Verkruimel de bitterkoekjes met een deegroller of druk ze fijn in een plastic zak.
- Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, dik vloeibaar.
- Spatel de chocoladestukjes, koekkruimels, losgeklopte yoghurt en amandellikeur door de slagroom. Schep het mengsel in een diepvriesdoos of lage vorm.
- Schep het na een uur om, zodat de vorming van grove ijskristallen wordt voorkomen. Strijk de bovenkant glad en laat het mengsel minimaal 3 uur bevriezen.
- Verwarm de kersen met het sap. Bind het sap met allesbinder dat is aangelengd met sap.
- Serveer het ijs in plakken met daaromheen warme kersen.
Tips:
Schep het ijs na het omroeren eens in eenpersoonskommetjes of timbaaltjes die bekleed zijn met huishoudfolie. Keer ze voor het serveren op een bord en leg de kersen eromheen.
Bron: Boodschappen 12 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten; vriestijd 4 uur
Voedingswaarde per persoon: 809 kcal
- Datum: 01.01.2010
- Tijd: 17:32 uur
het was lekker en niet moeilijk te makenbedankt
ik vind dit een hele lekkere sitè