Sinaasappelroom met gekonfijte vijgen en Danisch Blue

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 250 ml Qimiq (gekocht bij de horeca-groothandel, zie ook website)
  • 75 gram Sinaasappelmarmelade
  • 3 eetlepels Grand Manier
  • 100 gram Vijgen kontijt (potje)
  • 50 gram Danisch Blue (of andere blauw schimmelkaas)
  • 6 hoge amuseglaasjes

 

Bereiding:

  1. Klop de Qimiq glad met een mixer. Voeg de sinaasappelmarmelade en de Grand Manier toe en roer hier een glad mengsel van.
  2. Snijd de Danisch Blue in kleine brokjes.
  3. Vul de glaasjes voorzichtig met de sinaasappelroom, gebruik evt. een spuitzak met een glad spuitstuk.
  4. Schep hierop 2 tot 3 theelepels vijgen konfijt.
  5. Verdeel de Danisch Blue over de glaasjes en steek er kleine lepeltjes in.

Tips:

  • Houden uw gasten niet van (blauwschimmel) kaas, vervang de kaas dan door enkele verse frambozen per glaasje.

Wijntip:

  • Een zoete witte muskaatwijn, zoals Moscato d’Asti past hier goed bij.

Bron: Geproefd bij de Horeca-groothandel
Bereidingstijd: ca. 10 minuten  

   

 

1 reactie op “Sinaasappelroom met gekonfijte vijgen en Danisch Blue”

  • Karin zegt:

Ik heb dit eerst gemaakt met klopklop en later met crème fraich light. Beide variaties werden erg lekker gevonden maar de klop-klop variant vond met soms wat te zoet. Met de crème fraich light was het geheel meer in balans, frisser, Dat werd als lekkerder ervaren. Moest er wel voor waken voldoende blauwe kaas in de glaasjes te doen. Anders overheersen de andere zaken teveel. Amuse ziet er leuk uit, snel gemaakt en lekker!

  • Datum: 26.08.2013
  • Tijd: 13:47 uur
  •  
 

Laat een reactie achter