Sinaasappelbavarois met cranberry’s

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 12 gram gelatineblaadjes
  • ruime hoeveelheid water
  • 2 eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 4 eiwitten, stijfgeklopt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 ml sinaasappelsap, versgeperst en gezeefd
  • 200 ml slagroom, stijfgeklopt
  • 200 gram cranberry’s

 

Bereiding:

  1. Week de gelatineblaadjes in het water.
  2. Klop de eidooiers met 100 gram suiker schuimig.
  3. Smeer de binnenkant van een ronde schaal of puddingvorm in met de zonnebloemolie.
  4. Verwarm het sinaasappelsap en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op.
  5. Klop het eidooiermengsel erdoor en laat iets afkoelen.
  6. Spatel de slagroom en de eiwitten erdoor.
  7. Schep dit mengsel in de ingevette schaal/vorm en laat de bavarois afgedekt in de koelkast opstijven.
  8. Kook de cranberry’s met 100 gram suiker in een bodempje water. Laat ze afkoelen.
  9. Stort de bavarois op een natgemaakte schotel en schep de cranberry’s eromheen.

Tips:

Voeg aan de cranberry’s een scheutje sinaasappellikeur toe.

Als u de cranberry’s nog te zuur vindt kunt u extra suiker toevoegen.

Gebruik als extra garnering de losgesneden partjes van een sinaasappel en een paar takjes munt. Schil hiervoor de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de velletjes.

Door de pudding op een natgemaakte schotel te storten kunt u hem nog naar het midden schuiven als hij niet precies op de juiste plaats op de schotel is gestort.

Wijntip:

Lekker met een glaasje sinaasappellikeur.

Bron: Boodschappen 12 – 2007
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 335 kCal
   

 

Laat een reactie achter