Provencaalse aardbeien met een witte chocolade mousse en sinaasappelsaus

Ingredienten voor 4 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram witte chocolade
  • ¼ liter slagroom
  • 4 sinaasappels
  • 100 gram suiker

 

Bereiding:

  1. Was de aardbeien onder koud stromend water. Laat ze uitlekken op een vergiet en droog ze af met keukenpapier. Verwijder de kroontjes, leg de aardbeien in een schaal en bestrooi ze met de vanillesuiker. Zet de aardbeien koel weg tot gebruik.
  2. Boen twee sinaasappels schoon en rasp de schil eraf. Pers deze sinaasappels vervolgens uit.
  3. Schil de overige twee sinaasappels dik (incl. het velletje) en snijd de partjes tussen de velletjes uit. Het sap dat hierbij vrijkomt kunt u opvangen en samen met het eerder geperste sap gebruiken.
  4. Smelt de witte chocolade in een bakje in een heetwaterbad. Laat de chocolade daarna even afkoelen. Klop de slagroom halfstijf en vermeng deze met de witte chocolade.
  5. Schep het chocolademengsel in kleine bakjes of glaasjes en laat het in de koelkast opstijven.
  6. Laat in de tussentijd de suiker in een pan met dikke bodem even karamelliseren, voeg daar de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en laat het tot een stroopje inkoken. Voeg daarna de sinaasappelpartjes er aan toe en laat het geheel afkoelen.
  7. Plaats de chocolademousse op koude bordjes en rangschik de aardbeien er omheen. Schep tenslotte de sinaasappelsaus rondom.

Tip:

  • Garneer eventueel met verse munttopjes en slagroom.

Wijnadvies:

  • Een ijskoud glaasje Cointreau of Grand Marnier likeur
Bron: Spar Succesrecepten – Een tour door Europa
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Voedingswaarde per persoon: 628 Kcal
   

 

3 reacties op “Provencaalse aardbeien met een witte chocolade mousse en sinaasappelsaus”

  • noa zegt:

hallo, ik ga het recept uitproberen. voor 5 a 6 personen. maar hoe moet ik het doen met witte chocolade? hoe kom ik daaraan? moet ik dan repen kopen en die dan smelten? laat het me voor kerst aub weten via de meel. mvg. noa

  • Datum: 19.12.2011
  • Tijd: 20:43 uur
  •  
 

Ja je kunt gewoon chocoladerepen van witte chocolade gebruiken. Of eigenlijk alle witte chocolade die je in stukjes kunt breken of verkruimelen kun je gebruiken. De chocolade smelt nameljik het beste als je hem vooraf verkruimelt of in kleine stukjes verdeeld.

  • Datum: 20.12.2011
  • Tijd: 21:21 uur
  •  
 
  • Richard zegt:

Helemaal te gek, dit ga ik vanavond eens lekker maken voor mijn vrouw!

  • Datum: 03.10.2012
  • Tijd: 09:51 uur
  •  
 

Laat een reactie achter