Omelet Sibérienne met geschaafde amandelen
- Ingrediënten: amandelen, chocolade roomijs, chocoladecake, eieren, frambozenjam, suiker
Ingrediënten voor 6 personen:
- 1 chocoladecake (450 gram), in vingerdikke plakken gesneden
- 2 eetlepels frambozenjam
- ½ liter roomijs chocolade
- 4 eiwitten
- 75 gram suiker
- ½ zakje amandelschaafsel (à 45 g)
- Materialen: cakevorm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de plakken cake met de frambozenjam. Bedek de bodem en de zijkanten van de cakevorm met plakken cake (frambozenjam naar de binnenzijde).
- Verdeel hierover het blok ijs. Bedek het ijs met de rest van de plakken cake, zodat er geen plekje onbedekt blijft!
- Zet de cakevorm 10 minuten in de vriezer. Klop intussen de eiwitten stijf met de suiker in een brandschone en vetvrije kom.
- Neem de cakevorm uit de vriezer, stort de ‘ijscake’ eruit en bestrijk deze met het stijfgeslagen eiwit.
- Bestrooi de ijstaart met de geschaafde amandelen en zet de cake/taart 5 minuten in de hete oven tot het schuim lichtbruin is. Serveer direct.
Tips:
Dit gerecht dankt zijn naam aan de buitenkant van eiwit in combinatie met de ijskoude binnenkant.
Wijntip:
De drank bij dit chocoladedessert is de Williams & Humbert PX (sherry Pedro Ximinez), Andalusië/Spanje. Een donkere, volle, zoete cherry met de smaak van rozijn, dadel, koffie en chocolade.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: ca. 510 kCal
- Datum: 25.12.2009
- Tijd: 21:11 uur
Ga hem zondag maken. Laat zeker weten hoefijzer was.