Omelet Sibérienne met geschaafde amandelen

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 chocoladecake (450 gram), in vingerdikke plakken gesneden
  • 2 eetlepels frambozenjam
  • ½ liter roomijs chocolade
  • 4 eiwitten
  • 75 gram suiker
  • ½ zakje amandelschaafsel (à 45 g)
  • Materialen: cakevorm

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de plakken cake met de frambozenjam. Bedek de bodem en de zijkanten van de cakevorm met plakken cake (frambozenjam naar de binnenzijde).
  2. Verdeel hierover het blok ijs. Bedek het ijs met de rest van de plakken cake, zodat er geen plekje onbedekt blijft!
  3. Zet de cakevorm 10 minuten in de vriezer. Klop intussen de eiwitten stijf met de suiker in een brandschone en vetvrije kom.
  4. Neem de cakevorm uit de vriezer, stort de ‘ijscake’ eruit en bestrijk deze met het stijfgeslagen eiwit.
  5. Bestrooi de ijstaart met de geschaafde amandelen en zet de cake/taart 5 minuten in de hete oven tot het schuim lichtbruin is. Serveer direct.

Tips:

Dit gerecht dankt zijn naam aan de buitenkant van eiwit in combinatie met de ijskoude binnenkant.

Wijntip:

De drank bij dit chocoladedessert is de Williams & Humbert PX (sherry Pedro Ximinez), Andalusië/Spanje. Een donkere, volle, zoete cherry met de smaak van rozijn, dadel, koffie en chocolade.

Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: ca. 510 kCal
   

 

1 reactie op “Omelet Sibérienne met geschaafde amandelen”

  • Yvon zegt:

Ga hem zondag maken. Laat zeker weten hoefijzer was.

  • Datum: 16.10.2013
  • Tijd: 10:31 uur
  •  
 

Laat een reactie achter