Mascarpone met advocaat en vruchten
- Categorie: Fruit, Kaas, Koud, Vla & yoghurt
- Ingrediënten: advocaat, basterdsuiker, mascarpone, perziken, pruimen, thee, vanillevla
Ingrediënten voor 4-6 personen:
- 100 gram gedroogde pruimen zonder pit
- ½ liter koude thee
- ca. 6 halve perziken (uit blik)
- 125 ml vanillevla
- 2 eetlepels advocaat
- 250 gram mascarpone
- ca. 4 eetlepels lichtbruine suiker
Bereiding:
- Wel de pruimen enkele uren in de koude thee. Laat ze uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de perziken in kleine stukjes.
- Roer de stukjes fruit, de vanillevla en de advocaat door de mascarpone.
- Verdeel de mascarpone over vuurvaste bakjes. Strooi op de mascarpone een dun laagje bruine suiker.
- Zet vlak voor het opdienen de bakjes even onder de grill en laat de suiker karameliseren. Dien meteen op.
Tips:
- Dit nagerecht kan ook met vers fruit worden gemaakt. In de winter bijvoorbeeld met stukjes appel, peer, meloen, banaan en druiven. In de zomer met verschillende soorten rood fruit.
Wijnadvies:
- Geschikte partners zijn Pinot Blanc uit de Elzas, de Italiaanse Pinot Bianco. Wie wat zoeter wil: Zuid-Franse dessertwijnen als Rivesaltes of Banyuls (9-11ºC). Ook glaasjes Ruby of Tawny Port gaan hier voortreffelijk smaken (circa 14ºC). Schenk de witte Port een fractie koeler.
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 20 minuten
- Datum: 27.12.2009
- Tijd: 15:09 uur
Deze bewaar ik voor het eerst komende etentje.
Lijkt me erg lekker