Kiwitoetje

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eieren (alleen het eiwit)
  • 6 kiwi’s
  • 125 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 banaan

 

Bereiding:

  1. Splits de eieren in dooiers en eiwit. De dooiers kunt u evt. voor een ander gerecht bewaren. De eiwitten heeft u straks nodig voor het recept.
  2. Doe de eiwitten in een grote kom. Er mag geen dooier bij de eiwitten komen, want dan kun je ze niet stijfkloppen.
  3. Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes.
  4. Pureer de kiwi’s met 60 gram suiker met behulp van een staafmixer of een andere keukenmachine.
  5. Klop de eiwitten met een handmixer net zo lang tot je stijve pieken kunt maken. De eiwitten worden uiteindelijk wit en stevig als sneeuw. Je kunt nu de kom met geklopte eiwitten omgekeerd boven je hoofd houden zonder dat ze eruit vallen.
  6. Was en droog de gardes van de mixer.
  7. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de rest van de suiker.
  8. Meng met een grote lepel de eiwitten en de kiwipuree door de slagroom.
  9. Schep dit mengsel in één grote schaal of in kleinere schaaltjes en dek af met plastic huishoudfolie.
  10. Zet het toetje minstens een uur in de koelkast.
  11. Snijd vlak voor het opdienen de gepelde banaan in plakjes en versier hiermee dit kiwitoetje.

Tips:

  • Garneer het toetje met grofgehakte groene pistachenootjes.
  • Kijk bij kooktips hoe je een ei kunt splitsen.
Bron: Boodschappen 2 – 2005
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 402 kcal
   

 

Laat een reactie achter