IJskoffie-amuse met karamelschuim

Ingrediënten voor ca. 8 stuks

  • 2 kopjes espresso
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel boter
  • 1 dl water
  • 2 dl slagroom

 

Bereiding:

  1. Vermeng de hete espresso met de rietsuiker en vries deze in. Roer het ijs regelmatig om met een vork tot het geheel een korrelige structuur heeft gekregen. Bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer.
  2. Smelt in een pan met dikke bodem de suiker met de boter en laat licht karamelliseren. Blus af met het water en de slagroom. Laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost en een mooie karamelsaus is verkregen.
  3. Schep de ijskoffie in glaasjes. Klop nu met een staafmixer de karamel schuimig en schep deze boven op de koffie. Garneer de amuses met een chocolade koffieboontje.
Bron: Amuses en andere heerlijke welkomsthapjes uit eigen keuken!
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (excl. 3 uur vriestijd)
   

 

Laat een reactie achter