Honingijs met druivencompote

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ½ liter vanille-roomijs
  • 2 eetlepels honing

Voor de compote:

  • 250 gr blauwe druiven
  • 250 gr witte druiven
  • ¼ liter druivensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels allesbinder
  • desgewenst 1 glaasje grappa of rum

 

Bereiding:

  1. Laat het ijs in de koelkast ontdooien tot het zacht is. Doe het in een kom, roer er de honing door tot een marmereffect ontstaat, schep het terug in de doos en laat in de diepvries bevriezen tot het weer vast is.
  2. Halveer de gewassen druiven voor de compote. Breng het druivensap met de honing aan de kook, bind met wat allesbinder en roer er van het vuur de druiven en desgewenst de grappa of de rum door.
  3. Laat afkoelen. Schep het ijs op bordjes of in glazen coupes. Schep de compote ernaast of erover.

Wijnadvies:

  • Kies voor een muskaatachtige wijn, zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise of een Muscat de Rivesaltes.
Bron: Boodschappen 10 – 1999
Bereidingstijd: circa 20 minuten (excl. dooi- en vriestijd)
   

 

Laat een reactie achter