Hangop met grapefruit

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 liter yoghurt
  • 2 rode grapefruits
  • ca. 4 eetlepels vloeibare honing

 

Bereiding:

  1. Leg een nat gemaakte schone theedoek in een zeef en plaats de zeef op een hoge kom.
  2. Giet de yoghurt in de theedoek en laat ongeveer 12 uur uitlekken.
  3. Verwijder de schil van de grapefruits en snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen weg. Probeer de partjes heel te houden. Vang het sap op.
  4. Roer de honing en het opgevangen grapefruitsap door de dikke yoghurt, de hangop.
  5. Verdeel over vier kleine schaaltjes. Garneer de hangop met partjes grapefruit.

Tips:

  • Roer een klein beetje kaneelpoeder door de hangop.
  • Vervang de grapefruit door geraspte appel die door de yoghurt wordt geroerd.
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 144 kcal
   

 

Laat een reactie achter