Flensjes met warme appel en kaneelijs
- Ingrediënten: appels, basterdsuiker, boter, calvados, eieren, kaneel, kaneelijs, melk, olijfolie, pannenkoekenmix
Ingrediënten voor 6 personen:
½ pak pannenkoekenmix
- melk (zie aanwijzing op het pak pannenkoekenmix)
- eieren (zie aanwijzing op het pak pannenkoekenmix)
- zout (zie aanwijzing op het pak pannenkoekenmix)
- olijfolie
- 50 gram boter
- 2 grote of 3 kleine appels (goudrenet)
- 4 eetlepels calvados (sterke drank)
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 1½ theelepel kaneelpoeder
- 1 liter kaneelijs
Bereiding:
- Maak de pannenkoekenmix klaar volgens de aanwijzigen op de verpakking.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd deze in plakjes.
- Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en verwarm hierin ca. 1 theelepel olijfolie.
- Doe een dun laagje beslag in de pan en laat deze uitvloeien over de bodem van de pan. Bak het flensje goudbruin aan beide kanten.
- Bak nog 5 flensjes. Houd de flensjes warm op een voorverwarmd bord onder aluminiumfolie.
- Verwarm al roerend in een koekenpan de calvados, de basterdsuiker, het kaneel en de boter totdat er een mooie karamelsaus ontstaat.
- Laat de appelpartjes in de saus op een zacht vuur in ca. 5 minuten garen.
- Verdeel de flensjes over 4 borden. Verdeel de warme appel met de saus over ¼ deel van de flensjes en vouw ze voorzichtig in vieren.
- Schep op elk bord 1 bol kaneelijs. Serveer het dessert direct.
Tips:
- De flensjes kunt u al van te voren bakken en op het laatste moment opwarmen in de koekenpan of de magnetron.
- Houd u beslag over dan kunt u hiervan flensjes bakken om de volgende dag op te eten.
- Om alles snel te kunnen klaarmaken kunt u vooraf al de appels schillen en snijden en de overige ingrediënten ook afgewogen klaarzetten.
Bereidingstijd: circa 15 minuten
- Datum: 25.12.2009
- Tijd: 13:52 uur