Cakejes van witte chocolade met frambozen

Ingediënten voor 4 personen:

  • 100 g witte chocolade, in stukjes
  • 100 g boter
  • 125 g poedersuiker
  • 3 eieren, gesplitst
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (Grand Marnier, Cointreau)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 200 g frambozen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwarm de chocolade met de boter en 100 g poedersuiker in een pan met een dikke bodem op heel zacht vuur. Laat de chocolade al roerende smelten en neem de pan van het vuur. Roer de eidooiers en likeur erdoor.
  3. Klop in een schone kom de eiwitten met de maïzena en 1 eetlepel poedersuiker stijf en spatel ze door het chocolademengsel. Schep dit in vier ingevette soufflébakjes en bak de cakejes in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  4. Laat de cakejes afkoelen tot lauwwarm. Verdeel de frambozen erover en bestuif royaal met poedersuiker.

Wijnadvies:

  • Cream sherry
Bron: Deka Receptenkaart
Bereidingstijd: ca. 50 minuten
Voedingswaarde per persoon: 525 kcal
   

 

1 reactie op “Cakejes van witte chocolade met frambozen”

  • Floor zegt:

MOET er likeur door of kan het ook zonder?

  • Datum: 15.02.2013
  • Tijd: 14:28 uur
  •  
 

Laat een reactie achter