Avocado-yoghurtijs met amandel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gr gepelde blanke amandelen
  • 2 avocado’s
  • 100 ml schenkroom of koffiemelk
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 200 ml yoghurt

Bereiding:

  1. Houd enkele amandelen apart voor garnering en maal de rest fijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten, schep het vruchtvlees uit de schillen en pureer dit met de schenkroom.
  2. Meng de gemalen noten met het sinaasappelsap door de avocadopuree. Spatel de yoghurt door het avocado-noten mengsel.
  3. Schep het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries. Schep de massa na een half uur om. Doe dit nog een keer na weer een half uur om de vorming van ijskristallen te voorkomen.
  4. Laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen. Garneer het dessert met amandelen.

Tips:

  • Serveersuggestie: Presenteer er een vanille-advocaatsaus bij. Meng door 200 ml vanillevla of blanke vla 50 ml advocaat en 1 eetlepel kokos- of amandellikeur.
  • De amandelen kunnen worden vervangen door pistachenoten, walnoten of pecannoten.
  • Kies in plaats van yoghurt slankroom of slagroom.
Bron: Boodschappen 4 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten, vriestijd 3 uur
Voedingswaarde: 384 kcal per persoon
   

 

Laat een reactie achter