Appel-abrikozen meringue

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 4 eiwitten
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 500 gram appelmoes (uit pot)

 

Bereiding:

  1. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
  2. Kook de abrikozen ongeveer 5 minuten in water. Laat ze vervolgens in het hete water wellen en afkoelen. Laat de abrikozen uitlekken. Pureer ze met behulp van een elektrische keukenmachine.
  3. Roer de basterdsuiker door de abrikozenpuree. Roer de abrikozenpuree en appelmoes door elkaar. Schep dit mengsel in een vuurvaste schaal. Spatel de stijfgeklopte eiwitten over het appelmoesmengsel.
  4. Plaats de schaal even onder de ovengrill (niet te dicht eronder!). Zodra het eiwit aan de bovenkant bros is geworden en lichtbruine plekjes vertoont, is de meringue klaar. Dien meteen op.

Tips:

  • Vervang de stijfgeklopte eiwitten door verkruimelde kant-en-klaar gekochte meringues. Bestrooi het appelmoesmengsel, dat niet meer onder de ovengrill hoeft te worden gezet, met deze kruimels. De knapperige kruimels kunnen ook vlak voor het opdienen door het appelmoesabrikozenmengsel worden geroerd.
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 25 minuten
   

 

Laat een reactie achter