Zabaglione

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 4 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn
  • lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering)

 

Bereiding:

  1. Dit nagerecht wordt lauwwarm gegeten. Dat houdt in dat het op het laatste moment – au bain marie – klaargemaakt moet worden. Plaats een glazen schaal op een steelpan die met een beetje water is gevuld. De bodem van de schaal mag het water niet raken.
  2. Zet 4 of 6 glazen coupes klaar.
  3. Doe de eidooiers en de suiker in de glazen schaal en klop dooiers en suiker met een mixer tot een schuimige witte massa.
  4. Breng intussen het water in de steelpan aan de kook. Schenk beetje bij beetje de marsala in de schaal en klop met een mixer de drank door het ei-suiker mengsel. Blijf kloppen tot het eimengsel bindt en lobbig is geworden. De zabaglione hangt als een dik lint aan de garde van de mixer.
  5. Verdeel deze zabaglione over de glazen. Steek in elk glas een lekker koekje, bijvoorbeeld een lange vinger of een koekrolletje, een zogenaamde sigarette Russe.

Tips:

  • De zabaglione kan in plaats van met een alcoholische drank ook met vruchtensap, bijvoorbeeld het sap van witte druiven, worden gemaakt.

Bron: circa 20 minuten
Bereidingstijd: Boodschappen 11 – 2004

   

 

Laat een reactie achter