Twee kleuren chocolademousse

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 100 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 3 sinaasappels
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur

 

Bereiding:

  1. Smelt de pure chocolade met 50 ml melk al roerend in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade iets afkoelen.
  2. Klop de slagroom stijf met 40 gram van de suiker en spatel de helft door de chocolade. Laat de mousse in de koelkast opstijven.
  3. Maak op dezelfde wijze mousse van witte chocolade.
  4. Rasp dunne reepjes schil van de sinaasappels of maak deze met een citrustrekkertje en kook ze 10 minuten in 100 ml water met 60 gram suiker. Laat de schilletjes uitlekken.
  5. Schil de sinaasappels dik (ook het buitenste vel eraf schillen) en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  6. Schep bolletjes chocolademousse in coupes en leg de partjes sinaasappel ertussen. Garneer met de sinaasappelschil.

Tips:

  • Met behulp van twee dessertlepels kunt u mooie eclairs (ovale bollen) maken van de mousse.
  • Als u geen witte chocolade hebt kunt u deze ook vervangen door melkchocolade.
  • Marineer de sinaasappelpartjes (indien gewenst) in de sinaasappellikeur.
Bron: Deka-menu 605
Bereidingstijd: ca. 25 minuten & 2 uur opstijven in de koelkast.
   

 

7 reacties op “Twee kleuren chocolademousse”


lekker! dit ziet er zoo lekker uit!

  • Datum: 14.12.2010
  • Tijd: 22:56 uur
  •  
 
  • henriette zegt:

vraagje? voor hoeveel personen is dit?

  • Datum: 22.12.2010
  • Tijd: 23:17 uur
  •  
 

Voor 4 personen

  • Datum: 23.12.2010
  • Tijd: 20:55 uur
  •  
 
  • henriette zegt:

dank je, ga hem maken alleen dan voor 16 personen ziet er erg lekker uit.

  • Datum: 23.12.2010
  • Tijd: 22:14 uur
  •  
 
  • lola zegt:

ik ga voor een feest allerlei hapjes maken en heb daar niet veel tijd voor dus wil ik met een paar dingen eerder beginnen mijn vraagje was dus of je mouse ook een paar dagen ik de vriezer kunt bewaren

  • Datum: 25.08.2011
  • Tijd: 23:54 uur
  •  
 
  • jan zegt:

Hoelang moet hij opstijven

  • Datum: 10.03.2014
  • Tijd: 22:34 uur
  •  
 

2 uur opstijven in de koelkast
… het staat in de kleine lettertjes onderaan het recept.

  • Datum: 21.12.2014
  • Tijd: 19:48 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

"));