Sorbetijs met carambola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 carambola
  • 4 bollen citroensorbetijs
  • 4 glaasjes

 

Bereiding:

  1. Snijd 8 mooie dunne plakken van de carambola.
  2. Neem een ijsbolletjestang en schep hiermee in elk glas een bolletje ijs.
  3. Steek in elke bol ijs twee plakjes carambola.

Tips:

  • Onrijpe carambola’s kunnen op de fruitschaal narijpen. De rijpe vruchten zijn in de groentelade van de koelkast nog circa één week houdbaar. De kleine groene carambola uit Brazilië kleurt lichtgroen wanneer hij rijp is en is iets zuurder van smaak dan de grotere, zoetere carambola uit Maleisië, die geelgroen wordt als hij rijp is.
Bron: Lekker Leven – december 2006
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
   

 

Laat een reactie achter