Sinaasappelsalade met honing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gram suiker
  • 45 gram gepelde walnoten
  • 5 sinaasappels
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 4 theelepels (olijf)olie
  • bakpapier
  • plasticfolie

 

Bereiding:

  1. Verhit in een pan met een dikke bodem de suiker met 75 ml water op een matig vuur. Roer de suiker om totdat deze gesmolten is. Zet het vuur hoog en laat de suiker ca. 5 minuten pruttelen. Schud de pan af en toe.
  2. Zet het vuur laag en laat de suiker nog ca 1 minuut koken tot deze donkerbruin kleurt. Leg intussen de walnoten op bakpapier. Giet de gesmolten suiker over de noten en laat deze afkoelen.
  3. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd deze in dunne plakken. Roer de honing en het citroensap door elkaar en sprenkel dit over de plakken sinaasappel. Laat de plakken ca. 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Leg plasticfolie op de walnoten en rol deze met de deegroller fijn. Verdeel de plakken sinaasappel over vier borden, besprenkel ze met olie en garneer met de walnoten.
Bron: Onbekend
Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. wachttijd)
Voedingswaarde per persoon: 300 kcal
   

 

1 reactie op “Sinaasappelsalade met honing”

  • ria van orsouw zegt:

wat een heerlijke toetjes heb er al een paar geprobeerd wel goed opletten en heb er ook plezier in is echt mijn goed email

  • Datum: 30.09.2014
  • Tijd: 19:07 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

"));