Sinaasappel-yoghurtbavarois

Ingrediënten voor 6-8 personen:

  • 10 gelatineblaadjes (geweekt in koud water)
  • 3 dl yoghurt
  • 3 dl slagroom (halfstijf opgeklopt)
  • 2 sinaasappels
  • 150 gram poedersuiker

Voor de garnering:

  • 6 eetlepels chocoladesaus (Tova)
  • slagroom
  • plakjes sinaasappel

 

Bereiding:

  1. Boen de sinaasappels goed schoon en trek met een citrustrekker mooie reepjes van de schil van de sinaasappels. Schil vervolgens de beide sinaasappels en pureer het vruchtvlees.
  2. Roer de yoghurt en de halfstijf opgeklopte slagroom door elkaar.
  3. Breng de sinaasappelpuree met de poedersuiker en de sinaasappelschil van één sinaasappel aan de kook. Laat dit ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat wat afkoelen en meng het door het koude roommengsel. Blijf zachtjes roeren totdat het geheel lobbig begint te worden. Nu in een met water bevochtigde kom of vorm scheppen en 3 tot 4 uur laten opstijven in de koelkast.
  4. Voor het serveren, de vorm kort in een heetwaterbad dompelen en de bavarois voorzichtig op een schaal storten. Serveer met chocoladesaus en garneer met de reepjes schil van de tweede sinaasappel, schijfjes sinaasappel en slagroom.

Wijnadvies:

  • Zeller Niersteiner Gutes Domtal Duitsland

Succestip:

  • Om het opstijven van het bavaroismengsel te versnellen, kunt u het mengsel in een bak met koud water en ijsklontjes te plaatsen.
Bron: Spar Succesrecepten
Bereidingstijd: 20 min + 3 tot 4 uur opstijven
Voedingswaarde per persoon: 352 kcal
   

 

9 reacties op “Sinaasappel-yoghurtbavarois”


Het lijkt mij een heel erg lekker toetje.
Ik ga het ook zeker snel maken.

Groetjes Super Kok

  • Datum: 02.02.2011
  • Tijd: 15:37 uur
  •  
 
  • Judith zegt:

Kan ik de sinaasappels vervangen door aardbeien, of moet ik dan een ander recept gebruiken? En zo ja, hoeveel gram aardbeien heb ik dan nodig??

  • Datum: 20.12.2011
  • Tijd: 20:56 uur
  •  
 

Ik heb het nog nooit met aardbeien geprobeerd, maar als ik het recept lees denk ik dat het wel moet kunnen.
Ik moet een beetje gokken over de hoeveelheid aardbeien, maar ik denk dat het ongeveer 300 gram aardbeien nodig hebt.
Laat je weten of het gelukt is met de aardbeien?

  • Datum: 20.12.2011
  • Tijd: 21:27 uur
  •  
 
  • Judith zegt:

Bedankt voor je reactie! Ik heb het niet geprobeerd met aardbeien, toch maar met sinaasappels gedaan. Ik vond de bavarois iets te bitter, dus de volgende keer kook ik de sinaasappelschil niet meer mee. Verder erg lekker en makkelijk te maken!

  • Datum: 22.12.2011
  • Tijd: 21:23 uur
  •  
 
  • HANNY zegt:

Hoi

Ik ga dit morgen uitproberen en het lijkt mij heel geslaagd

gr

  • Datum: 06.04.2012
  • Tijd: 10:30 uur
  •  
 
  • arend zegt:

GEWELDIG!

dat is het gewon in 1 woord.
ik ben redelijk handig in de keuken en dit is toch redelijk simpel te maken.
Maar dan krijg je wel een geweldig toetje.

1 Tip, roer naar 30 minuten in de koelkast nog een keer door het geheel.
zo worden allen sinasappel deeltje goed door het hele toetje gemengt.
alles zakt anders naar de bodem en dan heb je aleen een topje met sinasappel fruit.

  • Datum: 17.06.2012
  • Tijd: 19:27 uur
  •  
 
  • jacqueline zegt:

ziet er heerlijk uit! dit recept ga ik zeker maken voor aankomende kerst! kijken of het in de smaak valt!

  • Datum: 22.12.2013
  • Tijd: 22:27 uur
  •  
 

het is heerlijk

  • Datum: 22.03.2014
  • Tijd: 14:31 uur
  •  
 
  • anne zegt:

Ik heb het zelf ook gemaakt,met sinaasappel vond ik het te bitter dus heb ik het met frambozen gedaan. Je hebt dan 250 gram frambozen nodig en voegt poedersuiker toe op smaak.
Heerlijk!

  • Datum: 22.12.2014
  • Tijd: 13:49 uur
  •  
 

Laat een reactie achter