Romige mango-yoghurttoetjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 140 ml slagroom
  • 425 gram mangoschijfjes uit blik (uitgelekt)
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 rijpe mango

 

Bereiding:

  1. Klop de room totdat er zachte pieken ontstaan. Pureer de mangoschijfes in de keukenmachine of druk ze door een zeef.
  2. Meng de puree goed door de yoghurt en roer er daarna voorzichtig de room en het vanille-extract door.
  3. Snijd de bolle zijkanten van de mango dicht bij de pit af. Maak aan een van de zijkanten met een scherp mes kruiselings inkepingen in het vruchtvlees. Duw het vel naar boven zodat het vruchtvlees aan de oppervlakte ligt en snijd de blokjes eraf. Schil de andere zijde en maak dunnen plakjes van het vruchtvlees.
  4. Roer de mangoblokjes door het mengsel en verdeel dit over de schaaltjes. Zet deze 2 uur afgedekt in de koelkast en garneer ze voor het opdienen met de mangoschijfjes.
Bron: Quick & tasty tapas
Bereidingstijd: 20 minuten (excl. 2 uur koeltijd)
   

 

1 reactie op “Romige mango-yoghurttoetjes”

  • Sam zegt:

Moet je per se Griekse Yoghurt gebruiken? Of kan je ook gewoon normale pakken?

  • Datum: 04.12.2011
  • Tijd: 22:20 uur
  •  
 

Laat een reactie achter