Romige frambozenmousse

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram verse frambozen
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 200 ml crème fraîche

 

Bereiding:

  1. Bewaar een paar frambozen voor de garnering en meng de rest met 25 gram van de suiker.
  2. Druk het mengsel door een zeef en roer de resterende suiker erdoor.
  3. Doe de crème fraîche in een grote kom en roer de frambozenpuree er voorzichtig doorheen.
  4. Schep het mengsel in kleine koffiekopjes of glazen en zet ze 2-3 uur in de koelkast totdat de mousse stevig is.
  5. Garneer de mousse met de achtergehouden frambozen.

Tips:

  • Deze mousse is eenvoudig te maken en toch een bijzondere afsluiting van een bijzonder tapasbuffet.
  • Leg de frambozen niet te lang van tevoren op de mousse om te voorkomen dat ze erin wegzakken.

Wijnadvies:

  • Serveer de mousse eventueel met een kopje koffie of een glas dessertwijn.
Bron: Quick & tasty tapas
Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. 2-3 uur koeltijd)
   

 

1 reactie op “Romige frambozenmousse”

  • jacqueline zegt:

kan dit ook met aardbeien of ander fruit?

  • Datum: 23.12.2013
  • Tijd: 12:17 uur
  •  
 

Laat een reactie achter