Romige frambozenmousse
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram verse frambozen
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 200 ml crème fraîche
Bereiding:
- Bewaar een paar frambozen voor de garnering en meng de rest met 25 gram van de suiker.
- Druk het mengsel door een zeef en roer de resterende suiker erdoor.
- Doe de crème fraîche in een grote kom en roer de frambozenpuree er voorzichtig doorheen.
- Schep het mengsel in kleine koffiekopjes of glazen en zet ze 2-3 uur in de koelkast totdat de mousse stevig is.
- Garneer de mousse met de achtergehouden frambozen.
Tips:
- Deze mousse is eenvoudig te maken en toch een bijzondere afsluiting van een bijzonder tapasbuffet.
- Leg de frambozen niet te lang van tevoren op de mousse om te voorkomen dat ze erin wegzakken.
Wijnadvies:
- Serveer de mousse eventueel met een kopje koffie of een glas dessertwijn.
Bron: Quick & tasty tapas
Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. 2-3 uur koeltijd)
- Datum: 27.12.2009
- Tijd: 12:47 uur
kan dit ook met aardbeien of ander fruit?