Panna Cotta met aardbeiensaus

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 4 dl melk
  • 6 gelatineblaadjes (geweekt in koud water)
  • 4 dl slagroom
  • 90 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels aardbeiensaus (Tova)

Voor de saus:

  • 250 gram verse aardbeien
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • ½ glas droge witte wijn
  • een paar druppels citroensap

Voor de garnering:

  • Enkele verse aardbeien
  • Muntblaadjes

Nodig:

  • 6 ronde vormpjes

 

Bereiding:

  1. Maak eerst de saus door de aardbeien, de druppels citroensap met de wijn en de basterdsuiker aan de kook te brengen en 2 minuten te laten doorkoken. Laat dit afkoelen en wrijf dit dan door een fijne zeef.
  2. Bevochtig de vormpjes met wat water. Verwarm een paar eetlepels melk en los hierin de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat dit afkoelen.
  3. Verwarm ondertussen de overige melk met de room en de suiker. Voeg de opgeloste gelatine en 2 eetlepels aardbeiensaus er aan toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Laat dit mengsel al roerende in een bak met water en ijsklontjes opstijven. Als de massa lobbig begint te worden, deze snel in de vormen gieten en in de koelkast verder laten opstijven (ca. 4 uur).
  5. Vlak voor het serveren uit de koelkast halen en de vormpjes in een heet waterbad even laten schrikken. Stort nu de panna cotta’s op de borden en schep de saus er rondom.
  6. Garneren met muntblaadjes en verse aardbeien.

Wijnadvies:

  • Bergerac Moelleux Frankrijk

Succestip:

  • U kunt de smaak van deze panna cotta’s versterken door er aardbeienlikeur of kirschwasser aan toe te voegen.
Bron: Spar Succesrecepten
Bereidingstijd: 20 min + 4 uur opstijven in de koelkast
Voedingswaarde per persoon: 465 kcal
   

 

4 reacties op “Panna Cotta met aardbeiensaus”


Heerlijk recept!

  • Datum: 04.11.2011
  • Tijd: 20:50 uur
  •  
 
  • Klaske zegt:

Ik heb het nog niet gemaakt maar het ziet er geweldig uit ik ga het in het weekend maken. Ik heb er super zin in!!

  • Datum: 14.02.2012
  • Tijd: 16:38 uur
  •  
 
  • Anneke zegt:

Ik heb het net gemaakt, met verse mango en tropische siroop in plaats van aardbeien (die zijn nu niet te krijgen). Het staat nu op te stijven in de koelkast, ik ben heel erg benieuwd!

  • Datum: 26.01.2013
  • Tijd: 15:52 uur
  •  
 
  • Hupie en Adri zegt:

Wij hadden het volgens het recept klaargemaakt.
We hadden de melk/room wel aan de kook gebracht alvorens we de gelantine en saus hadden toegevoegd.
Helaas wilde het bij ons niet lukken. M.n. het opstijven lukte ons niet.
Is 6 blaadjes gelanti wel genoeg voor 6 personen?
De saus was overigens heerlijk!!

  • Datum: 25.12.2013
  • Tijd: 13:29 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

"));