Mini-ananas gevuld met roomijs en frisse ananastartaar

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 4 mini-ananassen
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels verse munt, zeer fijngehakt
  • 8 bollen vanilleroomijs
  • 4 eetlepels gemalen kokos

 

Bereiding:

  1. Halveer de mini-ananassen met het blad in de lengte. Schep het vruchtvlees eruit; zorg dat de helften niet beschadigen.
  2. Snijd de harde kern weg en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg met de punt van een scherp mes eruit.
  3. Meng het vanillemerg met de munt door de ananasblokjes. Schep in elke ananashelft een bol roomijs en zet ze tot gebruik in de vriezer.
  4. Schep de ananastartaar, eventueel met een open (kook- of bak) ring, op het bord. Leg de ananas ernaast. Bestrooi de gevulde ananas met de gemalen kokos en serveer direct.

Tips:

  • Vervang de gemalen kokos door geroosterd amandelschaafsel.
  • Vervang voor een slanker gerecht het vanilleroomijs door vanillekwark.

Wijntip:

  • Eiswein Rheinhessen, Duitse witte wijn, zoet en fruitig
Bron: Het recept voor … geslaagde feestdagen (C 1000 – 2007)
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 165 kcal
   

 

Laat een reactie achter