Magere kwarkpudding met kersen en kersensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram magere kwark
  • 1 pot kersen op sap
  • 7 gelatineblaadjes, in koud water geweekt

 

Bereiding:

  1. Roer de kwark glad in een kom. Giet het vocht van de kersen uit de pot en houd dit apart. Roer de helft van de kersen door de kwark.
  2. Pureer de overige kersen samen met het vocht in de mixerblender fijn. Wrijf daarna de kersen door een zeef in een pannetje. Breng 1/3 deel hiervan aan de kook. Neem de kersen van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes er doorheen. Laat de saus even afkoelen.
  3. Zodra de saus dikker begint te worden, meng dit dan door de kwarkmassa. Schep de kwark in een schaal en laat het in de koelkast opstijven.
  4. Maak met een lepel eivormige ballen en schep deze op koude bordjes. Druppel tenslotte de kersensaus rondom het bord.

Succestip:

  • Gebruik in plaats van kersen ook andere vruchten op sap.
Bron: Spar Succesrecepten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: ca. 155 kCal
   

 

2 reacties op “Magere kwarkpudding met kersen en kersensaus”

  • Harriët zegt:

Hallo Lilian,

Ik vind het echt geweldig dat er mensen zijn die de moeite nemen hun recepten beschikbaar te maken voor anderen. Ik ben zelf niet echt een keukenprinses maar kan hier wel mee uit de voeten.
Bij deze dus bedankt.

Groeten Harriët

  • Datum: 13.03.2010
  • Tijd: 22:16 uur
  •  
 
  • Melle van Dijk zegt:

Beste Lilian,

Ik vind dit een prima recept voor mijn restaurant.

De Smulpaap

Van swindenstraat 18 3514XS Utrecht

  • Datum: 15.05.2013
  • Tijd: 17:28 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

"));