Kaneelijs met gebakken appel
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 bollen kaneelijs
- ⅛ liter slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 grote appel
- klontje boter
Bereiding:
- Klop de slagroom met 2 eetlepels van de suiker stijf. Zet het ijs circa 20 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast.
- Snijd de geschilde appel zonder het klokhuis in partjes. Bestooi de appel met een mengsel van de overgebleven suiker en kaneel.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes aan beide kanten lichtbruin in de boter.
- Schep het ijs in coupes of schaaltjes, garneer met de slagroom en schep er de warme appelpartjes op.
Tips:
- In plaats van kaneelijs kan ook vanille-ijs gebruikt worden. Laat dit iets zacht worden en roer er 2 theelepels kaneel door. Laat het vervolgens in de diepvries opnieuw opstijven.
Bron: Boodschappen 9 – 1997 / recept van mevrouw Kos
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
- Datum: 01.01.2010
- Tijd: 22:13 uur