Hangop met grapefruit
- Categorie: Fruit, Koud, Vla & yoghurt
- Ingrediënten: grapefruits, honing, yoghurt
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 liter yoghurt
- 2 rode grapefruits
- ca. 4 eetlepels vloeibare honing
Bereiding:
- Leg een nat gemaakte schone theedoek in een zeef en plaats de zeef op een hoge kom.
- Giet de yoghurt in de theedoek en laat ongeveer 12 uur uitlekken.
- Verwijder de schil van de grapefruits en snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen weg. Probeer de partjes heel te houden. Vang het sap op.
- Roer de honing en het opgevangen grapefruitsap door de dikke yoghurt, de hangop.
- Verdeel over vier kleine schaaltjes. Garneer de hangop met partjes grapefruit.
Tips:
- Roer een klein beetje kaneelpoeder door de hangop.
- Vervang de grapefruit door geraspte appel die door de yoghurt wordt geroerd.
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 144 kcal
- Datum: 01.01.2010
- Tijd: 22:20 uur