Grapefruitsoep met roomijs
- Ingrediënten: geleisuiker, gember, grapefruits, munt, roomijs, vanillesuiker, witte wijn
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 dl witte wijn
- 100 gram geleisuiker speciaal
- 1 theelepel vocht uit een potje gember
- ½ zakje vanillesuiker
- 2 rode grapefruits
- 8 blaadjes munt
- ½ liter roomijs
Bereiding:
- Breng in een pan de wijn, de suiker, het gembervocht en de vanillesuiker aan de kook. Laat het geheel ca. 1 minuut koken tot alle suiker is opgelost. Laat de gelei afkoelen.
- Schil boven een kom de grapefruits tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hierbij vrijkomt op. Roer 2 eetlepels van het sap door de gelei. Knip de munt in dunne reepjes.
- Verdeel de gelei en de partjes grapefruit over vier diepe borden. Leg op elk bord een bolletje roomijs en garneer het geheel met de munt
Bron: onbekend
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 245 kcal
- Datum: 01.01.2010
- Tijd: 15:57 uur