Gember-sinaasappeltoetje

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 handsinaasappels
  • 20 gram boter
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel of gemberpoeder
  • ca. 2 eetlepels bruine suiker
  • ¼ liter dikke (Griekse) yoghurt
  • 50 gram (blanke) ongezouten hazelnoten

 

Bereiding:

  1. Verwijder de schil van de sinaasappels. Verwijder ook alle witte, bitter smakende schilletjes die aan het vruchtvlees vastzitten.
  2. Snijd de sinaasappels in dikke plakken en verwijder de pitjes.
  3. Verwarm de boter in een grote koekenpan en roer de geraspte gemberwortel erdoor.
  4. Leg de sinaasappelplakken naast elkaar in de pan. Draai na circa 1 minuut de plakken om.
  5. Bestrooi de warme plakken vervolgens met de bruine suiker en laat die smelten.
  6. Verdeel de sinaasappel plakken over de dessertborden. Schep op elk bord wat yoghurt die eventueel met suiker zoeter is
    gemaakt. Garneer dit nagerecht met hazelnoten.

Tips:

  • Vervang de plakken sinaasappel door plakken rode grapefruit.
  • Neem in plaats van yoghurt een bolletje vanille-ijs.

Wijnadvies:

  • Het lekkerste past hier een zoete sherry of een glaasje sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier).
Bron: Boodschappen 1 – 2005
Bereidingstijd:  circa 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 237 kcal
   

 

Laat een reactie achter