Gember-sinaasappeltoetje
- Categorie: Fruit, Vla & yoghurt, Warm
- Ingrediënten: basterdsuiker, boter, gember, hazelnoten, sinaasappel, yoghurt
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 handsinaasappels
- 20 gram boter
- 1 theelepel geraspte gemberwortel of gemberpoeder
- ca. 2 eetlepels bruine suiker
- ¼ liter dikke (Griekse) yoghurt
- 50 gram (blanke) ongezouten hazelnoten
Bereiding:
- Verwijder de schil van de sinaasappels. Verwijder ook alle witte, bitter smakende schilletjes die aan het vruchtvlees vastzitten.
- Snijd de sinaasappels in dikke plakken en verwijder de pitjes.
- Verwarm de boter in een grote koekenpan en roer de geraspte gemberwortel erdoor.
- Leg de sinaasappelplakken naast elkaar in de pan. Draai na circa 1 minuut de plakken om.
- Bestrooi de warme plakken vervolgens met de bruine suiker en laat die smelten.
- Verdeel de sinaasappel plakken over de dessertborden. Schep op elk bord wat yoghurt die eventueel met suiker zoeter is
gemaakt. Garneer dit nagerecht met hazelnoten.
Tips:
- Vervang de plakken sinaasappel door plakken rode grapefruit.
- Neem in plaats van yoghurt een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
- Het lekkerste past hier een zoete sherry of een glaasje sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier).
Bron: Boodschappen 1 – 2005
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 237 kcal
- Datum: 30.12.2009
- Tijd: 08:34 uur