Frambozensgroppino

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 bak bosvruchten sorbetijs (500 ml)
  • ½ fles prosecco (a 0.75 liter)
  • 4 eetlepels wodka (slijter)
  • 1 bakje frambozen
  • enkele blaadjes verse munt
  • Materialen: staafmixer

 

Bereiding:

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf.
  2. Meng met de staafmixer het bosvruchten sorbetijs, de prosecco en de wodka tot een mengsel met een stevige, maar toch luchtige en vloeibare structuur.
  3. Schenk de sgroppino in rechte hoge glazen of whiskyglazen.
  4. Schep de slagroom in aparte glaasjes, garneer met de frambozen en de blaadjes munt en serveer het bij de sgroppino voor een extra zoet accent.
  5. Serveer direct.

Een sgroppino is een spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht tijdens een diner wordt gebruikt.
Het drankje wordt gemaakt met een sorbet limoenijs, Italiaanse champagne (prosecco) en wodka, maar soms ook met vanille-ijs of met de Italiaanse likeur limoncello. Het drankje wordt geserveerd in hoge glazen, zoals champagneglazen. (bron: Wikipedia)

Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 340 kCal
   

 

Laat een reactie achter