Flensjes met warme appel en kaneelijs

Ingrediënten voor 6 personen:

  • ½ pak pannenkoekenmix
  • melk (zie aanwijzing op het pak pannenkoekenmix)
  • eieren (zie aanwijzing op het pak pannenkoekenmix)
  • zout (zie aanwijzing op het pak pannenkoekenmix)
  • olijfolie
  • 50 gram boter
  • 2 grote of 3 kleine appels (goudrenet)
  • 4 eetlepels calvados (sterke drank)
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 1½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 liter kaneelijs 

 

Bereiding:

  1. Maak de pannenkoekenmix klaar volgens de aanwijzigen op de verpakking.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd deze in plakjes.
  3. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en verwarm hierin ca. 1 theelepel olijfolie.
  4. Doe een dun laagje beslag in de pan en laat deze uitvloeien over de bodem van de pan. Bak het flensje goudbruin aan beide kanten.
  5. Bak nog 5 flensjes. Houd de flensjes warm op een voorverwarmd bord onder aluminiumfolie.
  6. Verwarm al roerend in een koekenpan de calvados, de basterdsuiker, het kaneel en de boter totdat er een mooie karamelsaus ontstaat.
  7. Laat de appelpartjes in de saus op een zacht vuur in ca. 5 minuten garen.
  8. Verdeel de flensjes over 4 borden. Verdeel de warme appel met de saus over ¼ deel van de flensjes en vouw ze voorzichtig in vieren.
  9. Schep op elk bord 1 bol kaneelijs. Serveer het dessert direct.

Tips:

  • De flensjes kunt u al van te voren bakken en op het laatste moment opwarmen in de koekenpan of de magnetron.
  • Houd u beslag over dan kunt u hiervan flensjes bakken om de volgende dag op te eten.
  • Om alles snel te kunnen klaarmaken kunt u vooraf al de appels schillen en snijden en de overige ingrediënten ook afgewogen klaarzetten.
Bereidingstijd: circa 15 minuten
   

 

Laat een reactie achter