Flensjes met appeltaartvulling

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 flensjes, klaar gekocht of zelf gebakken
  • 2 grote of 3 kleine goudreinetten
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel custardpoeder of bloem
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 tot 4 eetlepels cognac
  • mespunt kaneel

 

Bereiding:

  1. Snijd de geschilde appels in blokjes. Doe de appel met de rozijnen in een kom en schep er het custardpoeder of de bloem, de basterdsuiker, de cognac en de kaneel door. Zet afgedekt een paar minuten op de hoogste stand in de magnetron en laat nagaren.
  2. Warm de flensjes eveneens op in de magnetron. Verdeel de appelvulling over de flensjes en vouw ze dubbel.
  3. Geef er desgewenst nog een bolletje vanille- of kaneelijs bij en garneer met slagroom uit de spuitbus of versgeklopte slagroom.

Tips:

  • De cognac kan worden vervangen door calvados.
Bron: Boodschappen 8 – 1997 / recept van Petra van IJzerdoorn
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
   

 

Laat een reactie achter