Cranberryparfait met chocolade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eidooiers
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 ml zoete dessertwijn
  • 125 ml slagroom
  • 50 g gedroogde cranberry’s + extra voor garnering
  • 50 g extra pure chocolade (70% cacao), in stukjes gehakt
  • 4 blaadjes munt
  • chocolade voor de garnering

Nodig:

  • rechthoekige vorm  met een inhoud van ca. 500 ml of 4 rechte, lage glazen (whiskyglazen)

Bereiding:

  1. Breng in een pan een laag water aan de kook. Klop in een kom de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en wijn met de handmixer schuimig.
  2. Hang de kom boven het kokende water en blijf kloppen tot het mengsel een dikschuimige vla wordt. Laat de vla wat afkoelen.
  3. Klop de slagroom stijf en spatel de vla, cranberry’s en chocolade er luchtig door. Schenk dit in de vorm of in de glazen.
  4. Laat de parfait in de diepvries bevriezen: de glazen 1 uur en de cakevorm 2-3 uur. 
  5. Garneer de glazen met een chocolaatje, gedroogde cranberry’s en een blaadje munt. Of snijd de parfait in de vorm in 8 plakken. Serveer deze op bordjes gegarneerd met cranberry’s en chocolade en munt.

Wijnadvies:

  • Rijke, intense versterkte wijn, zoals Cream Sherry
Bron: Deka Receptkaart
Bereidingstijd: ca. 35 minuten + 2-3 uur vriestijd
   

 

1 reactie op “Cranberryparfait met chocolade”

  • hennt Roding zegt:

Echt heel erg lekker ik ga het ook nog met andere vruchten proberen .

  • Datum: 15.09.2011
  • Tijd: 15:25 uur
  •  
 

Laat een reactie achter