Cranberrycoupe

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450 gr cranberry’s (vers in een zak)
  • 250 gr suiker
  • 1 dl rode wijn of port
  • 200 gr mascarpone
  • eventueel koffieroom
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 8 dunne plakjes cake
  • chocoladeversiering, kaneel en poedersuiker (voor de garnering)

 

Bereiding:

  1. Bereid dit gerecht een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  2. Kook de cranberry’s in een pan met dikke bodem met de suiker en de rode wijn of port 10-15 minuten. Roer goed door en laat de compote daarna afkoelen.
  3. Meng kaneel poeder en likeur door de mascarpone. Klop dit mengsel tot een crème. Voeg eventueel een scheutje koffieroom toe als de crème te stijf is.
  4. Schep een laagje cranberrycompote in een dessertcoupe. Leg daarop een plakje cake met daarop een laagje mascarponecrème en weer een laagje cranberry’s. Vervolgens weer een plak cake met daarop de rest van de mascarponecrème.
  5. Zet de coupes in de koelkast. Garneer ze voor het serveren met chocolade, kaneel en poedersuiker.

Tips:

  • Er is ook kant-en-klare cranberrycompote in potten te koop. Voeg hieraan een scheutje port toe.
  • De sinaasappellikeur kan worden vervangen door amandellikeur.

Wijnadvies:

  • Een scheutje Port in de cranberry’s? Dan ook een scheut Port in het glas (circa 14-15°C). Vooral ook omdat het gerecht met chocolade wordt gegarneerd. Dat wordt een complexe combinatie.
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 30 minuten
   

 

Laat een reactie achter