Citrusvruchten met vanille-roomijs
- Ingrediënten: amandelschaafsel, grapefruits, honing, olie, rozijnen, sinaasappel, tijm, vanilleroomijs, witte wijn
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 sinaasappels
- 2 (rode) grapefruits
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels blanke rozijnen
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels witte wijn
- ½ theelepel gehakte tijm (vers of diepvries) of mespuntje gedroogde tijm
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- ½ liter vanille-ijs
Bereiding:
- Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp 1 eetlepel van de schil.
- Pel de sinaasappels en de grapefruits en verdeel ze in partjes. Vang het sap op en verwijder zoveel mogelijk witte schilletjes en velletjes want deze geven een bittere smaak.
- Verhit de olie in een wok, roerbak de sinaasappel- en grapefruitpartjes 2 minuten.
- Voeg de rozijnen, honing, wijn en tijm toe. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
- Serveer bolletjes ijs in schaaltjes met de lauwwarme citrusvruchten erbij en strooi de amandelen en sinaasappelrasp erover.
Wijnadvies:
- Verrukkelijk met een glaasje Zuid-Franse muscat of een licht prikkelende moscato d’Asti.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 250 kCal
- Datum: 01.01.2010
- Tijd: 22:18 uur
dit is zzooooo lekker ik heb het voor moederdag gemaakt! ik ben namelijk 11 en ik hou zo van koken!