Citrusvruchten met vanille-roomijs

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 sinaasappels
  • 2 (rode) grapefruits
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels blanke rozijnen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels witte wijn
  • ½ theelepel gehakte tijm (vers of diepvries) of mespuntje gedroogde tijm
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • ½ liter vanille-ijs

 

Bereiding:

  1. Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp 1 eetlepel van de schil.
  2. Pel de sinaasappels en de grapefruits en verdeel ze in partjes. Vang het sap op en verwijder zoveel mogelijk witte schilletjes en velletjes want deze geven een bittere smaak.
  3. Verhit de olie in een wok, roerbak de sinaasappel- en grapefruitpartjes 2 minuten.
  4. Voeg de rozijnen, honing, wijn en tijm toe. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  5. Serveer bolletjes ijs in schaaltjes met de lauwwarme citrusvruchten erbij en strooi de amandelen en sinaasappelrasp erover.

Wijnadvies:

  • Verrukkelijk met een glaasje Zuid-Franse muscat of een licht prikkelende moscato d’Asti.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 250 kCal
   

 

1 reactie op “Citrusvruchten met vanille-roomijs”

  • Fela zegt:

dit is zzooooo lekker ik heb het voor moederdag gemaakt! ik ben namelijk 11 en ik hou zo van koken!

  • Datum: 14.03.2010
  • Tijd: 09:01 uur
  •  
 

Laat een reactie achter