Chocolademousse met kersen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g bittere chocolade in stukjes
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 250 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 1 pot kersen op siroop (720 ml), uitgelekt
  • gemalen piment
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur

 

Bereiding:

  1. In een kleine pan met een dikke bodem de chocolade met de melk en de sinaasappelrasp zachtjes verwarmen en de chocolade al roerend laten smelten.
  2. De chocoladesaus overdoen in een grote kom en laten afkoelen tot de saus dik vloeibaar is.
  3. In een kom de slagroom met de suiker stijfkloppen. De slagroom met de spatel in 2-3 porties luchtig door de chocolade spatelen.
  4. De mousse in vier coupes scheppen en de bovenkant gladstrijken. De chocolademousse in de koelkast in minstens 1 uur laten opstijven.
  5. In een kom de kersen met een mespunt piment en de likeur omscheppen en 1 uur marineren. De kersen met de likeur over de chocolademousse verdelen.
Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: voorbereiden ca. 15 minuten; wachttijd ca. 1 uur; bereiden ca. 1 minuut
Voedingswaarde per persoon: 645 kilocalorieën
   

 

Laat een reactie achter