Chocolademousse met kersen
- Ingrediënten: chocolade, kersen, melk, piment, sinaasappellikeur, sinaasappelschil, slagroom, suiker
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 g bittere chocolade in stukjes
- 150 ml melk
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 250 ml slagroom
- 50 g suiker
- 1 pot kersen op siroop (720 ml), uitgelekt
- gemalen piment
- 4 eetlepels sinaasappellikeur
Bereiding:
- In een kleine pan met een dikke bodem de chocolade met de melk en de sinaasappelrasp zachtjes verwarmen en de chocolade al roerend laten smelten.
- De chocoladesaus overdoen in een grote kom en laten afkoelen tot de saus dik vloeibaar is.
- In een kom de slagroom met de suiker stijfkloppen. De slagroom met de spatel in 2-3 porties luchtig door de chocolade spatelen.
- De mousse in vier coupes scheppen en de bovenkant gladstrijken. De chocolademousse in de koelkast in minstens 1 uur laten opstijven.
- In een kom de kersen met een mespunt piment en de likeur omscheppen en 1 uur marineren. De kersen met de likeur over de chocolademousse verdelen.
Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: voorbereiden ca. 15 minuten; wachttijd ca. 1 uur; bereiden ca. 1 minuut
Voedingswaarde per persoon: 645 kilocalorieën
- Datum: 25.12.2009
- Tijd: 19:46 uur