Chocoladebavarois

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 200 gram gehakte pure chocolade
  • 3¾ dl melk
  • 4 eierdooiers
  • 90 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel gelatinepoeder
  • 3 dl room

 

Bereiding:

  1. Meng de chocolade en melk in een pannetje. Roer boven laag vuur tot de chocolade is
    gesmolten en de melk gaat koken. Haal de pan van het vuur.
  2. Klop de eierdooiers en suiker. Voeg langzaam de warme chocolademelk toe en meng alles
    goed. Giet het mengsel in een schone pan en verwarm het op laag vuur tot het dik genoeg is om aan een houten lepel te blijven plakken. Laat het niet koken. Haal de pan van het vuur.
  3. Doe 2 eetlepels water in een vuurvast kommetje. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat haar sponzig worden. Roer haar door het chocolademengsel tot de gelatine is opgelost.
  4. Laat het mengsel koud, maar niet stijf worden en roer af en toe. Klop de room tot zachte pieken en schep hem in 2 porties door het chocolademengsel.
  5. Schenk de bavarois in 6 glazen (inhoud 2,5 dl) en zet hem enkele uren, een nacht of tot hij stijf is in de koelkast.
Bron: Het grote boek met desserts
Bereidingstijd: 35 minuten (excl. koelen)
   

 

Laat een reactie achter