Appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 goudrenetten
  • 2 eetlepels witte wijn of medium sherry
  • 100 gr blanke rozijnen
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 dl vanillevla
  • 2 plakken ontbijtkoek

 

Bereiding:

  1. Schil de appels en snijd ze in stukken. Breng ze met de wijn of sherry en de rozijnen aan de kook en roer ze in circa 15 minuten tot een grove compote.
  2. Verdeel deze compote over 4 coupes of kommetjes.
  3. Klop de slagroom met vanillesuiker en kaneel poeder stijf. Spatel de vanillevla erdoor.
  4. Snijd de ontbijtkoek in lange repen. Zet deze in de compote met in het midden een toef vanille-kaneelroom.

Tips:

  • De rozijnen kunnen worden vervangen door stukjes abrikoos.

Wijnadvies:

  • Geef hier een glaasje zoete sherry of moscatel bij.
Bron: Boodschappen 2 – 2005
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 418 kcal
   

 

Laat een reactie achter