Amandelkrullen met limoencrème

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 eiwitten
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 25 g bloem
  • 10 g boter, gesmolten
  • ½ zakje amandelschaafsel (a 45 g)
  • 100 g mascarpone (Italiaanse roomkaas)
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 2 limoenen
  • 2 sinaasappels
  • Bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de eiwitten los en zeef de basterdsuiker en bloem erboven.
  2. Voeg de boter en een mespuntje zout toe en roer door elkaar tot een soepel beslag.
  3. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Schep er zes eetlepels beslag op en strijk dat met de achterkant van een lepel dun uit tot zes cirkels van ø 10 cm.
  4. Bestrooi de cirkels met amandelschaafsel en bak ze in 10 minuten goudbruin in de oven.
  5. Vouw de amandelkoekjes dubbel en hang ze over een stok tot ze zijn uitgehard.
  6. Roer de mascarpone met 2 eetlepels poedersuiker en het sap van 1 limoen tot limoencrème.
  7. Schil de andere limoen en de sinaasappels. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en verdeel het over zes bakjes.
  8. Doe er 1 eetlepel poedersuiker en een flinke lepel limoencrème op. Garneer met de amandelkrullen. Serveer direct.

Informatie:

Waarschijnlijk is mascarpone het bekendst als ingrediënt in het Italiaanse toetje tiramisu. Deze romige kaassoort bestaat al sinds 1600 en komt oorspronkelijk uit Lombardije (Noord-Italië). Maar sommigen zeggen dat de naam van het Spaanse ‘mas que bueno’ is afgeleid, dat ‘beter dan goed’ betekent.

Bron: AllerHande nummer 4 – 2007
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 10 minuten wachttijd
Voedingswaarde: 170 kCal per persoon
   

 

Laat een reactie achter