Amandelkrullen met limoencrème
- Ingrediënten: amandelschaafsel, basterdsuiker, bloem, boter, eieren, limoenen, mascarpone, poedersuiker, sinaasappel
Ingrediënten voor 6 personen:
- 2 eiwitten
- 40 g witte basterdsuiker
- 25 g bloem
- 10 g boter, gesmolten
- ½ zakje amandelschaafsel (a 45 g)
- 100 g mascarpone (Italiaanse roomkaas)
- 3 eetlepels poedersuiker
- 2 limoenen
- 2 sinaasappels
- Bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de eiwitten los en zeef de basterdsuiker en bloem erboven.
- Voeg de boter en een mespuntje zout toe en roer door elkaar tot een soepel beslag.
- Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Schep er zes eetlepels beslag op en strijk dat met de achterkant van een lepel dun uit tot zes cirkels van ø 10 cm.
- Bestrooi de cirkels met amandelschaafsel en bak ze in 10 minuten goudbruin in de oven.
- Vouw de amandelkoekjes dubbel en hang ze over een stok tot ze zijn uitgehard.
- Roer de mascarpone met 2 eetlepels poedersuiker en het sap van 1 limoen tot limoencrème.
- Schil de andere limoen en de sinaasappels. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en verdeel het over zes bakjes.
- Doe er 1 eetlepel poedersuiker en een flinke lepel limoencrème op. Garneer met de amandelkrullen. Serveer direct.
Informatie:
Waarschijnlijk is mascarpone het bekendst als ingrediënt in het Italiaanse toetje tiramisu. Deze romige kaassoort bestaat al sinds 1600 en komt oorspronkelijk uit Lombardije (Noord-Italië). Maar sommigen zeggen dat de naam van het Spaanse ‘mas que bueno’ is afgeleid, dat ‘beter dan goed’ betekent.
Bron: AllerHande nummer 4 – 2007
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 10 minuten wachttijd
Voedingswaarde: 170 kCal per persoon
- Datum: 27.12.2009
- Tijd: 12:23 uur