Advocaattiramisu met bitterkoekjes

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 2 dl sterke (espresso)koffie, afgekoeld
  • 16 bitterkoekjes
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 1½ dl advocaat
  • 50 gram witte chocolade, geraspt

 Bereiding:

  1. Schenk de koffie in een schaal. Schep er de bitterkoekjes door en laat deze weken in de koffie.
  2. Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker en de suiker stijf.
  3. Klop de mascarpone los en spatel voorzichtig de slagroom in twee porties erdoor. Spatel vervolgens de advocaat in een dun straaltje door het mascarponemengsel en roer dit glad.
  4. Neem de bitterkoekjes uit de koffie (de koffie wordt daarna niet meer gebruikt) en bekleed de bodem van een vierkante schaal (ca. 15 x 15 cm) met de koekjes.
  5. Verdeel het mascarponemengsel over de bitterkoekjes en strijk het glad.
  6. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de tiramisu minimaal 4 uur (maar bij voorkeur 24 uur) opstijven in de koelkast.
  7. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de geraspte chocolade.

Tips:

  • Serveren: U kunt de tiramisu ook maken en serveren in 8 glazen in plaats van in één grote schaal.
  • Voor de kinderen: Vervang de advocaat door 1 dl vanille- of aardbeienvla en de koffie door een fruitsaus.
   

 

3 reacties op “Advocaattiramisu met bitterkoekjes”


Wat een heerlijk toetje ,mijn dochter vroeg of ik voor haar gasten een nagerecht wilde maken ik kwam dit nagerecht tegen ,het was zo gemaakt en haar gasten vonden het heerlijk was een groot succes.

  • Datum: 16.10.2010
  • Tijd: 08:14 uur
  •  
 
  • Hetty zegt:

Wat een lekker recept en makkelijk te maken. Iedereen vond het heerlijk!:-)

  • Datum: 04.08.2013
  • Tijd: 12:12 uur
  •  
 
  • Ria zegt:

Super lekker toetje!!! De gasten waren het daar zeer mee eens.

  • Datum: 27.04.2014
  • Tijd: 11:24 uur
  •  
 

Laat een reactie achter